Mattvätt som vårdar

Var rädd om dina mattor och lämna in dem till proffs för rengöring och tvätt. Handknutna mattor såväl som trasmattor och bomullsmattor behöver specialistkunskaper när det kommer till både tvätt och borttagning av fläckar. Det bästa du kan göra för din matta är att lämna in den så snart som möjligt om du upptäckt fläcken, och inte experimentera själv med fläckborttagning. Speciellt äkta mattor kan ha tygfibrer som är förstärkta med färg. Dessa mattor ska därför tvättas med stor försiktighet för att bevara färger och det ursprungliga uttrycket så mycket som möjligt. Lämnar du in din äkta matta hos oss, så kan du vara säker på att den behandlas av personal som har stor erfarenhet och kunskap. Bergeå Kem- & Vattentvätt samarbetar sedan länge med Orient Darban som rekommenderar sina kunder att lämna mattor till oss för tvätt. Det är vi oerhört stolta över.

Så här tvättas din matta hos oss

Hos oss kan din matta tvättas med kemtvätt, vattentvätt eller plantvätt. Vi börjar med en besiktning av mattan för att se vilka fibrer och material den innehåller och kunna bedömma vilken tvätt som blir bäst. Finns det svåra fläckar så kanske dessa behöver förbehandlas innan tvätt. Mattan skakas och piskas för att blir ren från damm och eventuellt grus. Med plantvätten får mattan en tvätt på plant underlag där schampo masseras ner i tygfibrerna. Kemtvätt och vattentvätt görs vanligtivis i stora cylindermaskiner. Varje matta hanteras varsamt oavsett metod, vilket ger dig ett rent resultat samtidigt som tygfibrer inte slits för hårt.
 
När det gäller tvätt av fårfällar eller skinnkläder så är det bättre att du väljer en specialist, så att du är säker på att få rätt kunskap. Vi rekommenderar dig att skicka fällar och eventuellt övriga skinnkläder till Ödåkra Mockarenseri som vi har ett mångårigt samarbete med.

Tvätta kontorsmattorna här

Entrémattor till din butik och företagslokal eller mattor på kontor blir snabbt smutsiga. Hos oss kan du snabbt få hjälp med tvätt och rengöring, så att du alltid kan göra ett gott intryck redan vid entrén. Du kan lämna mattorna själv hos oss eller så kommer vi och hämtar. Bergeå Kem- & Vattentvätt finns på elva platser i Dalarna, vilket gör att du alltid har nära till oss. Börja med att skicka ett meddelande, så får du inom kort svar på frågor och önskemål kring mattvätt för företag. Du kan också mejla oss eller besöka oss i Falun. Välkommen!