Kärlek till högtidskläder

Att fira högtidsstunderna i livet är fantastiskt. När det är dag för bröllop, släktkalas, dop, student, konfirmation eller en riktigt härlig fest hjälper vi dig gärna att ge kostymen, coctailklänningen eller fracken extra puts inför festligheterna såväl som tvätt efteråt. Lämna in dina klänningar och kostymer för kemtvätt hos oss, så får du omsorg som gör att de blir rena, strukna och fina till nästa viktiga tillfälle. Här finns personal som har både erfarenhet och kunskap om hur balklänningar i siden och sammet såväl som kostymer i linne, ull eller blandmaterial av polyester, elastan och ull bäst tvättas. Hos oss väntar kemtvätt eller vattenbaserad kemtvätt som anpassas helt efter dina kläders behov. Det ger dina kläder rätt tvätt, skonsam tvätt och en behandling som ser till att kläderna håller sig snygga länge.

Lämna fläckarna till experter

Oavsett fläck så finns det lösningar. Oavsett klädmaterial så finns det en tvättmetod och behandling som gör dina kläder rena och snygga. Har du fått svåra vinfläckar, stearin eller såsfläckar på din kostymväst eller klänning ska du definitivt investera i en kemtvätt och fläckborttagning av kunnig personal. Vi använder bara tvättvätskor och medel som är effektiva men också skonsamma mot tygfibrerna. Det underlättar om du lämnar in kläderna så snart som möjligt efter festen, speciellt om det gäller fläckar. Det gör att exempleivs fett, bärsaft och rödvinsfärg inte får chans att bita sig fast i tygfibrerna. När du får tillbaka kläderna är de rena och ångpressade så att  pressveck, rosetter och sömmar ligger precis där de ska för att hålla och se snygga ut. Att ge dina kläder en kemtvätt är en invetsering. Du ser till att bevara plaggens färger och dess form samtidigt som du ger dem förutsättningar för att hålla så länge som möjligt. Det gör också att värdet på kläderna bevaras, något som du tjänar på om och när du vill sälja dem vidare. 
När du lämnar in högtidskläder för tvätt
Vid inlämning görs alltid en okulär besiktning där vi tittar över alla klädesplagg för att se i vilket skick tyget och tygfibrerna är – och vilka fläckar som finns. Finns det delar som behöver lagas, en söm som har släppt eller knapp som är borta, är det allra bästa att laga det otvättade plagget för att sedan tvätta det. Detta eftersom en tvätt alltid innebär en påfrestning på tyget och kan göra att hål eller skador i tyget blir större. Vill du ha hjälp med sömnad och lagning, så hjälper vi gärna dig med det. Boka tvätt här eller skicka ett meddelande till oss via bergea@telia.com. Välkommen!